Snapchat Love

Af Amalie Löwén

”7. april blev vi kærester. Altså netkærester. Vi mødte først hinanden i virkeligheden 3. juni”, fortæller Maria, mens hun kigger kærligt på Joachim.

”Ja,” siger han. Det kan jeg godt huske. Altså den 3. juni. Fordi jeg kom til at bestille togbilletterne forkert, sådan at jeg skulle hjem, inden jeg overhovedet kom derover.”

Joachim på 15 år og Maria på 14 er kærester. Det er de blevet gennem Snapchat. De blev kærester, før de overhovedet havde mødt hinanden. Men de havde set hinanden masser af gange online. Maria bor på Sjælland og Joachim i det mørke Nordjylland. Men distancen er meget kort på Snapchat.

Venners venner og en snap

Det hele begyndte på OmeTV. Et site, hvor du kan møde random mennesker og snakke. Her mødte Maria og Joachims venner hinanden, og på en eller anden måde, som ingen af dem helt kan huske, fik de hinandens snap. De anede intet om hinanden. Det skete bare. Det ene tog det andet, og det udviklede sig fra snap til snak.

”Vi snakkede sammen hver dag. Fra vi kom hjem fra skole til vi gik i seng,” fortæller Joachim, mens Maria nikker istemmende. Og så havde vi også næsten altid video på, så vi kunne se hinanden.

Akwaaaard

Og netop det med at kunne se hinanden gør en kæmpe forskel. Det er det unge par enige om, da snakken falder på, om det var spændende at skulle møde hinanden i virkeligheden. Og ikke mindst se hinanden i virkeligheden.

”Vi havde jo set hinanden mange gange, så det var ikke så meget det, vi tænkte over, inden vi skulle mødes. Vi vidste jo, hvordan hinanden så ud.” Dog slap de ikke helt for den akavet-hed der.

Mødet

Der skulle ikke gå meget mere end to måneder, før titlen ”kærester” kom på. Det var Joachim, der spurgte, og Maria sagde ja. Og yderligere to måneder gik der, før det ægte møde. Da Joachim endelig fandt vej til Sjælland, havde de snakket længe om det her møde. At de endelig skulle møde hinanden ægte. Men hvordan siger man lige hej til en, man er kærester med, men aldrig har mødt?

”Det var så sindssygt akavet”, siger Maria, og Joachim er helt enig. ”Vi sagde ikke et ord til hinanden i en hel time. Vi sad bare og kiggede på hinanden”, griner han. Der gik lidt, før de blødte op, men den akavede stemning stod på et par dage.

Vennerne forstod ikke helt

”Mine venner syntes, det var underligt”, fortæller Joachim. De kunne ikke helt forstå, at man kunne tale med en hele tiden, som man aldrig har mødt. Og oven i hatten også blive kærester. Marias venner derimod synes, at det er sejt, at hun har en kæreste. ”De siger, at det er meget voksent, og de vil også gerne have en kæreste”

Sammen er de ligeledes enige om, at det tog meget tid fra vennerne, at de snakkede sammen hele tiden. Det er dog ændret nu, hvor parret er rigtige kærester, og nu er sammen med vennerne, når de ses.

I skrivende stund har de en snapstreak på 608. Det svarer til, at de har snappet hver dag i over halvandet år. Så forholdet lever i bedste velgående.