KULTUR NÆR DIG: Det vil du ikke gå glip af

Af Rikke Engsig Nielsen

Så er det blevet efterår, og på trods af de kedelige corona-tal, er der stadigvæk mange spændende og hyggelige begivenheder at tage til i hele landet. Start dagen ud med gratis yoga sammen med andre unge i Århus. Brug de mørke aftener på at tage til poesiaften, koncert, garn-banko eller forfatteroplæsning. Alle disse og mange flere skønne events kan du læse om i denne måneds kulturguide.

Hovedstaden

// Foto: Pressefoto

Tag med Tine Høeg på tur i Tour de Chambre

Sted: Nørrebro Bibliotek, København Tid: 14/11 kl. 13:00-14:00 Pris: Gratis

På Nørrebro Bibliotek kan du møde forfatterinden Tine Høeg, som i år har udgivet romanen ”Tour de Chambre”. Her vil hun tale om sin bog, som er fyldt med humor, og som handler om dét at blive voksen og skulle tage stilling til spørgsmål om ansvar, økonomi og svigt. Arrangementet er gratis, men det kræver tilmelding på forhånd.

Link her

Kom til garn-banko i Kulturhuset

Sted: Kulturhuset Indre By, København Tid:19:00-21:00 Pris: 80 kr.

Er du også blevet helt vild med at strikke og hækle under corona-nedlukningen? Så er her et skønt event til dig! Kulturhuset afholder garn-banko, hvor tallene er byttet ud med strikke- og hæklebegreber – og så er der selvfølgeligt tid til at strikke og hækle i pauserne.

Link her

Syddanmark

//Foto: Pressefoto

Oplev sangskrivertalentet Dopha

Sted: Musikhuset Dexter, Odense Tid:7/11 kl. 20:00-22:00 Pris: 125 kr.

Brug din lørdag aften på Dexter, hvor du kan opleve Dopha, hendes smukke stemme og ørehængende pophits. Sangskrivertalentet Dopha er blevet spået til at blive Danmarks næste store popstjerne med internationalt potentiale. Så skynd dig at opleve hende i Odense, mens du kan!

Link her

Kom under huden med ungdomsteater

Sted: Sønderborg Teater Tid: 25/11 kl 13:00-14:00 Pris: 80 kr.

På Sønderborg Teater kan du opleve ungdomsteater, som bryder med tabuer om død og sorg. Forestillingen Under Huden er lavet i samarbejde med andre unge og med afsæt i deres tanker om død, sorg og savn. Brug din onsdag i Sønderborg Teater, hvis du vil opleve teater, som kommer under huden på dig, og som handler om det, vi taler alt for lidt om.

Link til forestillingen her
Video om forestillingen her

Midtjylland

//Foto: unsplash.com

Kom til poesiaften på Fairbar

Sted: Fairbar, Aarhus Tid: 03/11 kl. 19:30-22:00 Pris: Gratis

Har du en skjult poet i maven? Eller nyder du blot at læse eller lytte til poesi? Så vil du helt sikkert elske at komme til Fairbars åbne poesiaften. Her har du mulighed for at læse dine egne digte op foran et publikum, men du kan også blot læne dig tilbage med en cola i hånden og lytte til andres oplæsninger.

Link her

Dyrk gratis yoga med andre unge

Sted: UngK, Aarhus Tid: 09/11 kl. 08:30-09:30 Pris: Gratis

Hver mandag og onsdag kan du komme til gratis yogaundervisning hos UngK i Aarhus. På yogatimen er der plads til dig, lige præcis som du er. Du behøver hverken at være smidig eller at have prøvet yoga før. Her er der plads til at mærke efter og have det sjovt.

Link her

Nordjylland

//Foto: Pressefoto

Tag til koncert med Barselona

Sted: Skråen i Nordkraft, Aalborg Tid: 07/11 kl. 20:00-22:00 Pris: 195 kr.

Lørdag aften får du muligheden for at opleve bandet Barselona, som de seneste år har taget Danmark med storm. Tag til koncert i Aalborg, og lad dig forføre af forsangeren Rud Aslaks dybe og karakteristiske vokal og det unge bands legende og kreative popmusik.

Link her

Viva la Frida teaterforestilling

Sted: Davinci Ristorante, Hadsund Tid: 13/11 kl 19:30-20:30 Pris: 65 kr.

Kunstneren Frida Kahlo fascinerer og inspirerer os stadigvæk nu – 65 år efter hendes død. Derfor har Amira Jasmina Jensen skabt en teaterforestilling om Frida Kahlos liv. Tag til teaterforestillingen Viva la Frida, hvor du gennem musik, tekst og dans oplever den smerte og passion, som danner basis for Frida Kahlos kunstneriske udtryk.

Link her

//Foto: unsplash.com

Tag på svampejagt ved Hareskov

Sted: Hareskov Station, Værløse Dato: 15/11 kl. 13:00-15:30 Pris: 50 kr.

Efteråret er kommet, og der er masser af svampe at finde i skoven. Svampeforeningen inviterer dig derfor med på svampejagt ved Hareskoven, hvor du bliver guidet i at finde og genkende skovens svampe. Tag en ven under armen, hop i et par gummistøvler og bliv klogere på, hvordan du finder skovens guld.

Link her

Oplev Hans Phillips poetiske R’n’B

Sted: STARS, Vordingborg Dato: 27/11 20:00-23:59 Pris: 290 kr.

På STARS i Vordingborg kan du opleve én af Hans Phillips anmelderroste livekoncerter. Hans Philip er kendt for at levere koncerter med stort nærvær og med lækre visuals. Lad dig vugge med af hans fængslende R’n’B og dagbogsagtige tekster.

Link her